sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

Takaisin tutulla Välimerellä

3.7.2004 Fuengirola

Tänään on miehistössä taas vaihtopäivä, kun Antti lähti Suomeen ja vieraaksemme saapuvat Leo ja Lumikki Helsingistä.
Päivän olemme käyttäneet Penelopea huoltaen. Suuri huolenaihe on keulaan tullut kosteus, tätä tutkimme purkamalla keulasta kaikki panelit, ilmeisesti suurimmaksi syyksi paljastui kaidetolppien kiinnitysruuvien löysyys ja niiden juuresta tullut vesi. Se on todennäköisesti seurausta Marokossa irtipäässeen hinaajan törmäilyistä. Lisäksi keulan vesisäiliön ilmaputken liittimet olivat löysiä, josta on saattanut ylitäytön yhteydessä tulla vettä. Panelien taustat olivat varsin kurjassa kunnossa ja pahimmat listat jouduimme poistamaan kokonaan.
Huomenna matkaamme taas eteenpäin Penelopen kotimerellä kohti Almeriaa.

4-5.7.2004 Almunecar

Almunecar ja Marina del Este on seuraava pysähdyspaikkamme seuraavat kaksi yötä. Marina on erittäin kaunis pieni marina (33,75 € vrk), laiturilla vesi ja sähkö mutta suihkut olivat lukossa. Marinan vieressä on siisti uimaranta parin minuutin kävelyn päässä.
Täältä suoritimme vuokra-autolla (50 €/vrk) kulttuurikierroksen Granadan Alhambraan ja näköalaretken Espanjan korkeimmalla vuorelle Sierra Nevadaan (3392 m) automatkan pysähtyessä kuitenkin 2700 metriin, matkaesitetiedoista poiketen läpiajotie oli nyt suljettu.

6.7.2004 Motril

Aamulähtömme hieman viivästyi ja lähdimme merelle puoleltapäivin. Tuuliennusteen mukaan olisi ollut 5solmua, mutta pian merelle lähdettyämme tilanne olikin 25-30 solmua vastatuulta, niinpä miehistö teki reittisuunnitelmaan pikaisen muutoksen ja rantauduimme Port de Motriliin marinan uima-altaalle. ( 25 € vrk).

7.7.2004

Penelope saavutti tänään merellä juhlarajan, kun lokiimme kertyi tasaluku 20 000 mailia huimassa vauhdissa 20-40 solmun myötätuulessa huippunopeuden ollessa 9,2 ! Tätä juhlistimme asianmukaisin tavoin kuohuviinillä San Josen satamassa ja drinkinjälkeen juhlalounaalla läheisessä Paella ravintolassa.

10.7.2004 Formentera

Viimeisten mailijuhlien jälkeen olemme hiukan lisänneet taas maileja mittariin siirtymällä vuorokausipurjehduksella San Josesta – Villajoyosaan, 138 mailia.
Satamaan rantautuessa keulapotkuri sanoi sopimuksen irti, josta seurasi huvitusta rannalle ja veneen kipparille taas hikipisaroita otsaan. Päivän ohjelma siis selkeni nopeasti, Ari ja Leo korjaamaan keulapotkuria ja toiset rannalle uimaan( vesi +27).
Korjaus aloitettiin tutkimalla manuaalia, jonka mukaan syy olisi katkennut turvatappi potkuriakselilla. Tätä lähdimme reippaasti sukeltamaan uudella sukelluslaitteella (jatkoputki snorkkeliin). Homman vaikeutuessa riittävästi päädyimme tutkimaan moottoria sisäpuolelta, josta työ hoituikin hetkessä irrottamalla sähkömoottori vaihteiston päältä. Tätä korjausvaihtoehtoa ei oltu kuitenkaan mainittu manuaalissa!!

Korjauksen onnistuttua nautimme asiaan kuuluvan juhlaillallisen palmujen alla merenrannalla (simpukoita, grillattuja katkarapuja jne.). Illan hämärtyessä miehistö oli yksimielisesti valmis lähtemään merelle kohti Formenteraa.

11.7.2004 Formentera

Formenteran Marina Puerto La Savina osoittautui tähän asti kalleimmaksi, yksi yö ilman suihkua 136 €, siispä katsoimme järkeväksi siirtyä läheisten hiekkarantojen luo ankkuriin ensin vaihdettuamme Penelopeen uuden upean Suomen lipun.
Formenteran ympäristöä kutsutaan viimeiseksi paratiisiksi Välimerellä ja kyllä toinen päivämme sen vahvistaakin. Nautimme ensin Illetesin rannalla jota kutsutaan Tahitiksi, auringosta ja Kiinalaisesta hieronnasta (1 tunti 20 €) ja siirryttyämme tänään ankkuriin upealle hiekkarannalle, joka muistuttaa erittäin paljon Karibian Tobago Caysiä, nautimme matalasta lämpimästä vedestä, valkoisesta hiekkadyynistä ja kaiken kruununa dyynien keskellä olevasta harmaasta rikkisavi-altaasta. Laguuni on kuulemma myös Espan kuningas perheen suosiossa, mikä ei ole ihme.

15.7.2004 Cala Portinatx

Reittimme Ibitsan pohjoiskärjessä alkaa lähetä loppuaan ja miehistömme oli aika asettua upeassa auringon laskussa ryhmäkuvaan.
San Antonissa tutustuimme mm. Kolumbuksen muna muistomerkkiin, tämä sijaitsee San Antonissa, koska Ibitsalaiset uskovat Kolumbuksen syntyneen täällä. Viimepäivät ovat kuluneet Ibitsan itäistä rantaa seuraten, välillä pysähdellen. Tuulet ovat olleet olemattomia ja lämpö mukavasti +30 päivisin. Suurin haitta on ollut vedessä ajoittain olevat meduusat, jotka polttavat kuin nokkospuskat. Ensi yönä tarkoituksemme on mennä viimeinen ylitys Mallorcalla, jossa Penelope saa kokonaan uuden miehistön.

16.7.2004 Mallorca

Etappimme päätepisteessä Mallorcalla marina El Arenalissa (66€/vrk). Tiinalle, Akulle 11v, Otolle 13v ensimmäinen valtamerimatka takana. Oton ja Tiinan paras hetki oli yöllä Atlantilla tähtitaivaan alla purjehtiminen, sekä tietenkin delfiinien vierailut veneen ympärillä kaikille mukana olleille, unohtamatta kyyhkystä joka oli veneessämme Atlantilla noin 12 tuntia.
Kesälomapurjehduksen kokonaispituudeksi tuli yhteensä 1777 mailia. Näimme saaria minne tuskin muuten matkustaisimme tai edes pääsisimme. Matkan kulku oli monipuolinen Atlantin kaukaiset saaret, Gibraltar, Afrikan puolella käynti Ceutassa ja takaisin paluu manner Espanjaan sekä Espanjan lomasaarille Ibizalle ja kauneimpana saarena Formentera karibiamaisuudellaan tai toisaalta Azorit upealla vehreydellään. Viimeisenä saarena Tagomagon upea majakkasaari.
Kiitämme myös muita mukana olleita matkaseurasta, Anttia, Juhaa, Hessua, Leoa ja Lumikkia.

Mallorca, El Arenal, S/y Penelope

Ari

Vielä muutama kuva Sardiniasta, jossa purjehdin viikon Kirstin kanssa kaksistaan Porto Torresista Olbiaan ja toisen viikon poikani Jukan ja ystäväni Jarmon kanssa ensin Sardinian koillis ja pohjois-nurkalla ja sitten siirsimme Penelopen Rooman edustalle Porto Turistico Romaan. Sardinian pohjoispuoli oli kyllä mukavaa seutua, mutta elokuussa aivan ylikansoitettu. Useimmat satamat ja marinat olivat täynnä, eikä niihin ollut asiaa. Hinnat myöskin vaihtelivat runsaasti. Me emme sentään maksaneet 140 euroa yöstä. Havimmalla taas päästiin Castelsardossa, jossa yö maksoi 20,66 euroa.

t. Jaska

Purjehduskauden viimeinen viikko.

Vielä muutama kuva viimeiseltä purjehdusviikolta ja telakoinnista.

t. Jaska

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot