sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

Vene Saronicin lahdella

Poros-kanava

Jos vene jää miehistön vaihdossa vähäksi aikaa yksin, Aeginaa parempi vaihtopaikka siinä lähellä on Poros. Siellä kanavan rannalla Poros Yachting Servicen mooring-köysillä olevat paikat. Yacht Serviceä pitää kaveri, Vangelis, joka on ollut 10 vuotta Ruotsissa (englannin- ja ruotsinkieli hyvin hallussa, suomen ei vielä).

Kannattaa soittaa Vangelikselle ja ilmoittaa tulosta, varaa paikan, laittaa laiturin kylkeen ajokieltomerkin, ”Poros Yacht Service”. Kortti on veneessä, numero myös karttakirjassa.
Huom: Jotkin mooring-köydet eivät ole apuköydellä laiturissa kiinni, ÄLÄ PUDOTA köyttä pohjaan!!
Useimmat Aeginaan menevät lautat jatkavat Porokseen.

Kyklaadeilla vaihtopaikoiksi sopivia ”marinoita” on ainakin seuraavilla saarilla:
Syros, Mykonos, Naxos ja suurin varauksin Santorinikin. Näille saarille pääsee kätevästi lautoilla, yleensä useita päivässä:
www.gtp.gr tai sitten halvoilla Kreikan sisäisillä lennoilla.

Ja tietysti vaihtopaikkana hyvä on myös suuri marina nimeltä Olympic Marine.
www.olympicmarine.com
Marina on Ateenan lentokentältä noin 20 nm suuntaan SSW, heti Lavrionin sataman ja kaupungin länsipuolella. Kentältä pääsee taksilla kätevästi satamaan hintaan 45-50 euroa. Laiturimaksu veneeltä on myös 60 e/vrk (v.2010).

Voi olla mukavakin varata lennot niin, että menolento on jo päivää ennen veneelle tuloa ja paluulento vasta veneen luovutuksen jälkeisenä päivänä. Vene ei jää yksin ja itselle tulee hiukan lisää purjehdus- ja veneen kunnostusaikaa. Hotelleja on löytynyt hyvin, 30-50 e / 2hh.

Penelopen purjehdusalue kesällä 2010 (.pdf).

Miten Ateenan kentältä veneelle (.pdf)

Ne Ateenan taksit, hyvä tietää.


Vinkkejä Aeginan lähistön purjehduksiin, jos Aegina, Vathi, Poros, Hydra ja Spetsei on jo nähty tai jos niiden tungos tai ankkurilahtien yksinäisyys ei oikein innosta.

Näistä pikkusatamista voisi olla iloa:

  • Hyvällä säällä voi Epidhavroksen niemen eteläpuolen upealle hiekkarannalle ankkuroitua. Rannalla hotelleja, ravintoloita ym.
  • Nea Epidhavros on mukava pieni appelsiiniviljelijöiden kylä. Tilaa laiturin päässä parille veneelle, ulkopuolella lisää. Myös ankkuripaikka.
  • Korfos on Epidhavroksesta noin 10 nm kohden Korinthin lahtea, suojaisa lahti ankkurointiin. 2 ravintolalla laituri, ainakin Georgeksella mooring-köysin varustettu.
  • Agios Georgios, pieni kylä ja satama Methanan niemimaan koilliskulmalla. Pari ravintolaa, kirkko, uimaranta. Sataman suun lähellä on kiviä ja luoteispuolella laaja matalikko. Satamalahti on matala, samoin aallonmurtajan reuna on matalalla, sivukiinnityksessä lepuuttajat vesirajaan.
  • Porto Hydra on salmen Peloponneen puolella, varovasti satamaan, vasemmalle, muualla matalaa. Hieno ranta, hotellin ravintola, baari.
  • Ermioni Peloponneen reunalla Hydrasta länteen. Suojainen sisäsatama, ankkuripaikka ja niemen eteläpuolella runsaasti tilaa (vain hyvällä säällä). Useita lahtia ankkurointiin.
  • Koiladhia on Porto Helistä luoteeseen tunnin verran, hyvä lahti ankkurointiin, pieni kaupunki, ei turisteja. Matkan varrella on muutama hyvä ankkuri- ja uimapaikka.
  • Khaidhari (Vivari) on mukava pikku kylä Porto Helistä lounaaseen noin 20 nm. Suojaisa ankkurilahti, myös laituri, joka sopii peräkiinnitykseen.
  • Tolo ja Nafplio ovat näkemisen arvoisia, turistipaikkoja kyllä. Tolo on Khaidharin vieressä, Nafplio 10 nm luoteeseen. Kummassakin taitaa olla heikosti laituripaikkaa veneelle, hyvällä ilmalla ankkurissa tai ehkä laituriin. Tai sitten vene Khaidhariin ja taksilla.

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot