sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

LIPSO


Lipson eteläreunalla on useita hyviä ankkuripaikkoja SE-kulmalla ja satamalahdella, josta tosin on valiteltu heikosta ankkurin pidosta. SE-kulman lahdet ovat kauniita, matala vihreä vesi ja hyvä hiekkaranta. Lahden hiekkapohja on kova, voi olla vaikea saada ankkuria kaivautumaan kunnolla. Lahden suurimmassa poukamassa on poijupaikkoja ja rannalla ravintola.
Saaren NW-kulman monisakaraisesta lahdesta löytyy yleensä aina jokin rauhallinen ankkuripaikka, lahden S-reunalla olevan poukaman perällä on hiekkaranta.

Satamaan tultaessa heti vasemmalla on huviveneille kevyt ponttoonilaituri, mutta voi peremmälle sataman betonilaituriinkin mennä, meltem-aikaan sen itäpuolelle suojaan.


Lipson satamalaituri..


..ja kylä. Oikeastaan pieni ja kaunis kaupunki, jonka kujia kannattaa kierrellä.


Kylän yöelämää, ainakin näin marraskuun lopulla huippurauhallista. Se kevyt ponttoonilaituri etualalla.
Lipson NE-puolella ovat vaikuttavat pienet Aspronisian kalliosaaret uima- ja lounaspysähdykseen. Pohjassa on paikoin louhikkoa, johon ankkuri voi jumiutua, "trip line" ja varovaisuus ankkuria laskettaessa on tarpeen.


Toinen vastaava, ehkä vielä vaikuttavampi paikka on Lipson satamalahden eteläpuolella oleva pieni Khalavran kalliosaarten ryhmä. Sieltä löytyy melko suojaisiakin koloja ankkurointiin (köysi tai pari rantaan), sopivat yöpymiseenkin, kun Meltemi ei kovin innoissaan puhise.

Lipso InfoPaluu karttasivulle

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot