sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

KARIBIALTA

ARC 2003 on takana, nyt jo Karibian ensipurjehduksetkin. Mahtavan tuntuinen purjehdusalue!

 • Laitan vielä pari upeaa Penelope kuvaa, kuvannut (c) Tim Wright.
 • 18.12. Taas Rodney Bayssa. Lähdetaan parin tunnin kuluttua Pitoneille (erillinen purjehduslupa) ja sitten etelään pain.
 • Maaliintulon jälkeen on tullut monia onnitteluviesteja, kiitos niista netin kautta lähettajille, on ollut mukava saada niitä.
 • St Lucia, Rodney Bay 23.12
 • Tulimme eilen illalla takaisin Tobago Caysilta. Aivan mahtava snorklailu- / sukeltelualue. Kuin isossa akvaaiossa uiskentelisi. Ja palmurannat valkoista hienoa hiekkaa, vesi sinivihreää, riutan takana vesi hyvin tummaa, murtuu riuttaan, vaahto ja kohinakin upea.
 • Takaisin tullessa yövyimme St Vincentilla, tullimuodollisuudet hankalahkot. Ensin tulliiin lentokentalle, sitten immigration officerin etsintä, oli Kingstownin poliisiasemalla, vähän outo paikka (yöpyminen Yong Islandin edustalla sinansa Ok). Parempi ohittaa St Vincent ja purjehtia suoraan väli St Lucia - Bequia (Admiralty Bay).
 • Menemme tänään taas Martiniquelle, jossa vietämme Joulua. Ranskalaisena alueena tutumman tuntuista ainakin Timpan perheelle. Myös ent. muonitusvastaava Jari on siellä perheensa kanssa, nyt tosin hotellissa. Taitaa Maziannakin suunnata sinne Jouluksi, ovat nyt täällä.

Terveisin ja Hyvän Joulun toivotuksin
Antti & koko Penelopen miehisto

 • Su 4.1.2004
  Penelope taas St Lucian Rodney Bayssa. Paikalla viela ainakin 30 venetta, joissa ARC-lippu, SamSam Penelopen keulan edessä, Mogibear sivulla parin veneen päässä.
  Olemme nyt muutaman päivän ajan kiertelemässä St Lucian nähtävyyksiä, Marigot Bay, Pitons, Soufriere...
  Ohessa vielä pari kuvaa Karibian kierrokselta.
 • Ma 5.1.2004 Rodney Bay, lahdossa Marigot Bayhin.
  Penelope on tanaan kaunistautumassa syksyn reissuista, ruostelaikkujen yms poisto, perusteellinen pesu ja kiillotus paalle. Kylla sitten taas kelpaa esiintya, tumma Odysseys-venekin ilmestyi samaan laituriin. Niin ARC-veneita on todella paljon, tutuista La Familia juuri lahti ulos, My Dream satamassa, ollut kai koko ajan, kuten kai moni muukin, joihin ei viela ole keula-ankkuria laitettu takaisin paikoilleen (esim. Mogibear).

Ohessa viela muutama maisemakuva viime viikoilta:

Sitten pari kyseltya juttua:

 • GSM: Sonera Ok kaikkialla, ei tarvitse 3-taajuuspuhelinta.
  Radiolinja toimii StLucialla, ei Martiniquella eika tainnut toimia StVincentillakaan.
  DNA ei toimi.
 • Vaihtopaikkana (ja ilm. muutenkin) Fort de France on aika surkea paikka, Martiniquen 1-marina (halpakin) on saaren etelakulmalla kaupungissa Le Marin, jossa myos hyva supermarket Leader Price. Vaihtopaikkana voi kayttaa myos FdF:n lahden etelareunalla olevaa Anse Mitan'ia. Marina siella yleensa taynna. Molempiin lentokentalta taksi noin 50 Euroa.
  Le Marinin edustalla on marinan lisaksi runsaasti hyvia ankkuripaikkoja, pari upeaa mangrove-reunaista lahtea (suojaisia, hyva pito) ja St Annen upea hiekkarannat, joiden edessa yleensa 100 venetta ankkurissa ym.
 • Saarten valissa maininki on usein aika reilua. Siita saattaa tulla miehiston puolelta kipparille ja enemman purjehduskokemusta omaavalle miehiston osalle paineita lyhentaa paivamatkoja alkuperaisista suunnitelmista. Esimerkiksi me kiertelimme viime viikon Martiniquen etelareunaa ja nyt StLucian lansireunaa. Hienoja paikkoja, vaikka kylla kauempana oleva Tobago Cays on paikkana tosi hieno, StVincentista alkaen boatboysien royhkea tyyli ja runsaus + koyhyys + rikollisuus ikavia puolia. Boatboyseista selviaa kohteliaalla huumorilla, silti venetta ei oikein uskalla jattaa etelampana.


Antti


Moi
31.1.2004
Olemme eilen iltapäivällä saapuneet Fort de France:n. Lähtö oli Helsingistä aamulla kello 7.35 ja tänne saavuimme kello 18 paikallista aikaa, matkalla menetimme 6 tuntia aikaerona Suomeen. Lentokentältä otimme taksin (40 € / 9 henkilöä), jolla matkustimme Hotelille ( Lelafaytte). Varaus oli onnistunut netin välityksellä. Hotelli on pieni vaatimaton, mutta ihan siisti ja sopii tarkoitukseen hyvin. Hotellin edestä lähtee lautta, jolla siirrymme lahden toiselle puolelle Anse Mitaan. jossa tänään vaihdamme Iiro Simosen kanssa miehistöä Penelopelle eli samassa paikassa missä he vaihtoivat Antinkin kanssa. Aamunäkymä Lelafaytte Hotell Fort de France.

Martinique , Fort de France
Ari Laamanen miehistöineen.

1.2.2004
Eilen purjehdimme eilen Fort de Fransesta- Anse Mitaan 24 mail. Yö sujui leppoisasti ankkurissa valkoisen hiekkarannan edustalla Anse Mitassa. Aamu-uintien jälkeen siirryimme ankkuriin Le Marinin marinalaiturin tuntumaan. Rannasta otimme tilataksin, jolla matkustimme markettiin ( Annette) muutaman kilometrin päähän. Kauppa oli hyvä varustuspaikka tankata ruuat ja juomat jatkomatkalle, kaupasta oli järjestetty pakettiautolla kuljetus takaisin satamaan. Veneen kaikki köydet ovat loppuun kuluneet ja ostimme 3 kpl uusia kiinnitysköysiä ( 223 €) . Tänään vietämme Otto-Eemelin (13v) syntymäpäiviä ja siirrymme yöksi läheisen korallin reunaa.
Hedelmäkauppias Fort de France, lomatunnelmaa lapsilla Le Marin.

Ari Laamanen miehistöineen

2.2.2004
Eilen purjehdimme yöpurjehduksena St Annesta St Lusialle Marigot Bayhin matka vastaa noin Helsinki-Tallinna väliä. Pimessä tulo Marigot Bayhin onnistui ilman ongelmia. Aamulla oli lasten kommetti herätessä hämmästynyt OHO! Tulli helppoa maksoi ja 16 us dollaria. Marigot Bayn hotelli on remontissa ja ränsistyneisyys tuntui pahalta edelliseen käyntiin 1998 verrattuna. Penelope ja Marigot Bay.

Ari & co

14.2.2004 Martinique, Le Mar

Matkamme on lopussa ja huomenna lennämme kotiin. Matkaa teimme veneellä yhteensä 270 maili reitillä Martinique- St Lucia- St Vincent – Canouan - Bequia - Tobaco Cays - Mayreau. Päivittäiset lämpötilat olivat noin 25-30c . Vedenlämpötila tasainen 28 c. Sadetta tuli melko paljon, etenkin yöllä, mutta myös päivisin lyhyinä rankkoina kuuroina. Aurinkoa oli kuitenkin riittävästi. Ajanjakso oli kuulemamme mukaan poikkeuksellisen sateinen. Tuulet olivat todella kovia saarten välisillä ylityksillä puuskissa 20-35 knots. Mitään ongelmia liikkumisessa missään emme kohdanneet.
Nähtävyys elämyksiä näimme mm. seuraavasti:
- sademetsä ja uiminen vesiputouksessa
- kävely ”banaanimetsässä”
- delfiinejä veneen ympärillä
- valasparvi
- kilpikonna 2 metrin päässä snorklatessa
- upeita koralleja ja kaloja sukeltaessa laitteilla ja snorklatessa

Kohtasimme matkalla 4 suomalaisvenettä. Joista erään kippari muistutti, ” lämpötilan missä elää voi aina säädellä vaihtamalla leveysastetta ja valinnan voi tehdä itse!”

Mika hedelmäostoksilla Bequiassa, Tiina ja Anne Bequian kadulla, Tobago Caysin rantaa, Pojat St Vincentillä

Ari Laamanen & miehistö


Muutama kuva viikoilta 12 ja 13

t. Jaska

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot