sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

Korfun lähivesien suosikkipaikkoja

Penelope

Miehistön vaihto usein rajaa purjehduksen viikon mittaiseksi. Viikko kuluu joko Korfun kiertoon tai purjehdukseen Korfulta etelään Paxokselle ja Pargaan sekä takaisin. Paxos-Parga vaihtoehto voi olla parempi ainakin, jos miehistössä on lapsia tai nuoria tai jos Paxos-Parga on vielä uutta. Tässä on joitain vinkkejä siihen melko monen veneen valitsemaan kierrokseen.

Väleillä Korfu - Petriti ja Parga - Sivota löytyy rannoilta paljon sopivia paikkoja uinti- tai lounaspysähdyksiin. Rannan lähellä purjehtiessa plotterista zoomaamalla ja veneessä olevaa Ionian-satamakirjaa selaamalla paikat löytyy helposti. Löytyy myös paljon hyvällä säällä yöpymiseen sopivia poukamia, joitain satamiakin.

Kannattaa vielä muistaa tämän alueen sää, aamut ja yöt ovat kesällä yleensä lähes tyyniä, iltapäivällä nousee luoteistuuli, joka laantuu illalla. Siis etelään ja itä-länsisuuntiin pääsee iltapäivällä purjeilla, pohjoiseen aamulla tyynessä moottorilla tai iltapäivällä luovimalla.

Korfu ja Gouvia-marina

Penelope Mandraki-marina Korfun linnan pohjoissivulla. Upea ympäristö, mutta haittana matalarantainen aallonmurtaja, johon mennään keula edellä. Täältä on vain lyhyt kävely puiston läpi Korfun ravintola- ja ostoskaduille.

Korfun marinoista on vaikea saada paikkaa charter-veneiden vaihtoaikaan perjantai-sunnuntai ajalle. Penelopen vuoronvaihto on sunnuntai-ilta - maanantai-yö, paikka yleensä löytyy Gouvia-marinasta tai Mandraki-marinasta, kun ilmoittaa tulevansa sunnuntaina ip tai ilta. NAOK-pursiseuran marina voi olla vaikeampi, koska siellä ei juuri vuokraveneitä ole. Polttoaineen jakeluasema on Gouvia-marinassa.

Penelope Korfun ankkurilahti linnan eteläpuolella. Kuvassa alla on NAOK-pursiseuran marina.

Penelope Jos Korfun kaupunkiin haluaa tutustua jo aiemmin, lauantaina voi ankkuroitua linnan eteläpuolen lahdelle. Sitten jollalla rantalaituriin 200 m NAOK-marinan eteläpuolelle, vanha kaupunki on NAOKin kohdalla puiston toisella puolella. Laiturin ja NAOK-marinan välillä syväys on paikoin vain 1 m. Lahden vesi laiturin lähellä tuoksahtaa välillä hieman viemärille, mukavampi uimapaikka löytyy linnan pohjoispuolella olevan Vidhon saaren länsi- ja pohjoissivuilta.

Gouvia-marina on 10 km Korfun keskustasta, bussi tai taksi tarvitaan kulkemiseen. Marina on iso ja nykyaikainen, jossa on hyvät palvelut; supermarket, venevarustekauppa, ATM, baareja, ravintoloita, hyvät sosiaalitilat, iso uima-allas käytettävissä. Penelopelta marinan vrk-hinta on 67 €, varaus marinaan pitää tehdä netin kautta, medmarinas.com. Mandrakiin varaus hoituu puhelimella.

Petriti

Penelope

Kalastajat Petritin sataman ulkopuolella.

Petriti on vanha kalastajakylä Korfun eteläosassa 15 nm Gouviasta. Avoimen hiekkarannan edusta on aika hyvä laaja ja avoin ankkuripaikka, pientä maininkia ja laivojen aaltoja tänne tulee, yleensä ei häiritsevästi. Petritin pienessä satamassa on tilaa 7-8 veneelle, 25 €/yö. Sähkö ja vesi on saatavilla, purjeveneille vain 1 tolpasta.

Paxos

Lakka

Penelope Hieno ankkurilahti, joka on usein pullollaan veneitä. Lauantai ja tiistai-keskiviikko ehkä hieman väljempää. Kylässä on runsaasti ravintoloita, baareja ja kauppoja, viihtyisä.

Gaios

Saaren pääkaupunki, jonka ranta on täynnä veneitä. Vapaa paikka sieltä löytyy paraiten aikaisin iltapäivällä tai 16:30 - 17:00 välillä, kun rantaturisteja kuljettavat laivat lähtevät. Niiden paikalla saa yöpyä klo 17:00 - 10:00 välin. Vesi ja sähkö kuten marinoissa, avainkortin saa Athena-baarista, on rannalla kylän pohjoisreunalla.

Paxoksen länsisivu

Penelope

Paxoksen länsisivulla on upeita jyrkkien kallioiden rajaamia lahtia ja luolia. Tänne kannattaa tulla aamulla, kun on tyyntä eikä rantaturisteja kuljettavia aluksia vielä ole paikalla. Luolia voi tutkia snorklaamalla tai jollan kanssa, joihinkin luoliin ajavat myös isommat alukset.

Penelope

Ankkuroinnissa täällä kannattaa olla tarkkana, pohja on paikoin louhikkoinen ja täällä "Trip line" on hyvä ankkurissa. Vesi on hämmästyttävän kirkasta, kivet näyttävät olevan lähempänä pintaa kuin todellisuudessa ovat. Kuvassa veneen sivulla olevat lähimmät kivet ovat 2 m syvyydessä.

Antipaxos

Penelope Näkymä rinteen päällä olevasta ravintolasta.

Penelope Saaren koilliskulmalla on muutama hieno ankkurilahti, matalaa sinivihreää vettä pitkälle rannasta. Pari lahdenpohjaa on poijuin rajattu uimareille, sinne ankkuroivat ajetaan pois, joskus jopa sakotetaan.

"Antipaxos Mooring Service" häätää turistialusten rantautumispaikoilta muut veneet. Turistialukset tulevat noin klo 10:30 - 12:00, samoin lauma purje- ja moottoriveneitä. Siksi Paxokselta kannattaa lähteä tänne (30 min matka) aikaisin aamulla, varata hyvä ankkuripaikka ja syödä aamupala vasta täällä. Tai sitten voi tulla jo edellisenä iltana. Yleensä täällä yöpyy vain muutama vene, joten tilaa on ja yöksi voi mennä lähemmäksikin rantaa, jonne ehkä pitkät peräköydet.

Rantaravintolan lisäksi vähän korkeammalla rinteessä on ravintola, josta näköala on mahtava.

Rauhallisempia poukamia löytyy saaren rantaa etelämmäksi mentäessä, ei ihan yhtä näyttäviä, hyviä kyllä jopa yöpymiseen.

Parga

Penelope Valtoun lahti Pargan edustalla.

Penelope Penelope Nuorison suosikkipaikka. Hieno pitkä hiekkaranta. Vauhdikkaita rantaleluja on jokaiseen makuun vuokralle ja illalla kaupungin puolella kaupat, ravintolat ja diskot.

Purjeveneellä luontevinta on ankkuroida Valtou-lahdelle, josta vesitaksi hakee suoraan veneeltä kaupunkiin 0,5 h välein, 5 € meno-paluu. Kaunis kaupunki, sen ranta varsinkin.

Sivota

Penelope

Sandbar bay.

Sivotassa on hiukan keskeneräisen oloinen "marina", josta tarvittaessa saa sähkön ja veden. Satama ja monia lahtia ankkurointiin. Kylän eteläpuolella on näyttävä Sandbar-lahti ja pohjoispuolella iso hiekkaranta, lisäksi vesipuisto, joka ei taida olla enää käytössä.

Antti Lehtonen

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot