sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

Baleaarit

Baleaarit on suosittu purjehdusalue, kesällä yleensä leppoisa, paljon hienoja ankkurilahtia ja hyviä marinoita. Alueella on Posidonia Oceanican suojelemiseksi ankkurointia säännelty aika tiukoin ohjein ja paikoin ankkurointi on kielletty, korvattu poijuin. Joissain lahdissa poijuilla on netin kautta toimiva varausjärjestelmä, parikin. Alla linkkien "Cabreran saari" ja "Kesä Baleaareilla" takana on tarkemmat ohjeet.

Penelopen matkassa Baleaarien saarilla

Talven 2014-2015 Penelope purjehti Kanarialla ja palasi huhtikuussa Välimerelle, kesät 2015 ja 2016 vietetään Baleaarien saarilla tukikohtana Mallorcan Cala Llongan marina ja hieno vuonomainen lahti.

Penelope

Kuvan keskellä on Cala Llongan marinan pitkän lahden perukassa oleva vieraslaituri, "Pantalan L". Vasemmassa reunassa näkyy paikallisen Yacht Clubin mahtava paviljonki, jonka ravintolassa ja allas-alueella on voi viettää lepopäivää. Oikeastaan Penelope on vieraillut Baleaareilla ja täällä Cala Llongassa ensimmäisen kerran jo vuonna 2003, sen jälkeen vielä useampanakin vuonna, mutta nyt Baleaareilla vietetään koko kesä, jopa kaksi.

Heti kesän 2015 alussa Magalufin lomakylän edustalla sunnuntaina 24. toukokuuta Penelopen lokiin tuli täydet 65.000 merimailia.

Penelope

Penelopen Baleaarien tukikohdan lähialueen satamista, lahdista ja marinoista on ensivaikutelmia täällä, samoin upeasta Cabreran saaresta.

Syksyllä 2015 Penelope purjehti Baleaareilta Espanjan etelärannikolle Almerimarin marinaan, jossa on talvikauden ajan. Almerimarista, sen lähialueen marinoista ja syksyn viimeisistä joulukuun purjehduksista on kerrottu täällä.

Penelopen pdf-muotoinen vuoden 2015 huoltoraportti löytyy täältä.

Tästä Penelopen Navionics-virtuaaliplotteriin

Kesä Baleaareilla, tuon linkin avulla voi suunnitella purjehdusten reittivalintoja ja etsiä sopivia ankkuripaikkoja tai satamia. Täällä on selvitetty myös Posidonia Oceanican aiheuttamat rajoitukset ankkurointiin Baleaarien saarilla.

Kesän 2016 Penelope purjehti Baleaareilla ja pistäytyi kerran tai useammin kaikilla sen saarilla; Formentera, Ibiza, Mallorca, Cabrera ja Menorca.

Penelope

Baleaareilta takaisin Kreikkaan. Marraskuussa 2016 Penelope suuntasi keulan taas kerran kohden Kreikkaa. Näin myöhään syksyllä, marraskuussa, pitemmillä matkapurjehduksilla sääolot joutuu huomioimaan hyvin. Tuo ei tosin ole kovin uutta Penelopelle, tämä on jo seitsemäs Penelopen läntisen Välimeren ja Kreikan välin purjehdus ja yleensä purjehdukset ovat ajoittuneet myöhäiseen syksyyn tai aikaiseen kevääseen. Tällä kertaa kaikki ei mennyt ihan "kuin Strömsössä".

Matkan puolivälissä hieman ennen Sisilian San Vito lo Capolle saapumista Penelopen lokiin tuli 70.000 merimailia.

Perillä Kreikassa Penelope nostettiin Prevezassa jo tutuksi tulleelle Cleopatran telakalle.


AIS-B lähettimellä varustetut purjeveneet, kuten Penelope, näkyvät Marinetrafficin kartalla, jos ovat jonkin vastaanottoaseman lähellä (ammattiliikenteen aluksissa on voimakkaammat AIS-A lähettimet ja siksi ne näkyvät laajoja avomerialueita lukuunottamatta lähes kaikkialta).

Penelope löytyy Marinetrafficin sivuilta: Marinetraffic.com/ais/... Penelope


Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot